Terasa lemn brad

21 ianuarie 2020 Terasa din lemn si pergola din lemn

terasa din lemn

Terasa lemn brad

Acest proiect a pornit de la cererea clientului pentru amenajarea unei terase lemn brad, pe suprafat de beton deja existente. Aceasta suprafata din beton este in cota de 2900 mm x 4900 mm. Un produs care infrumuseteaza casa, un produs cu utilitate si mult rafinament.

Utilitatea acestei terasa lemn brad

Fiind deja construita aceasta suprafata, s-a gandit ca aceasta zona sa fie una de luat masa in zilele calduroase pana spre toamna tarziu. Fiind o constructie acoperita, zona de relaxare va fi protejata de caldura verii, dar si de precipitatiile inopinante.

Structura terasei din lemn

In componenta acestei lucrari, au intrat urmatoarele repere :

  • stalp din lemn masiv de brad
  • grinda din lemn masiv de brad
  • capriori din lemn masiv de brad
  • lambriu din lemn masiv de brad
  • elemente balustrada din lemn brad

Pentru montajul stalpilor din lemn masiv de brad s-au utilizat papuci de reazam pentru sustinerea viitoarei structuri. Celelalte elemente din lemn au fost fixate cu suruburi si holsuruburi pentru lemn/dulgherie in diverse lungimi si diametre.

Pentru finisajul acestei terase din lemn s-a folosit grunduri si lacuri ecologice pe baza de apa, in acest caz finisaj alb. 

Invelitoarea folosita a fost tigla metalica lindab, culoare maro ciocolatie, structura specifica montajul acestei invelitori fiind realizata in prealabil.

Pentru protectie, s-a montat balustrada din lemn masiv de brad . Modelul balustriilor din lemn este dreapta, elemnete verticale, montate pe suport balustru. Distanta intre elementele de balustrada este de maxim 100 mm, asigurandu-se protectie impotriva caderilor accidentale.

Pentru acest gabarit de lucrare au fost necesare 4 zile de lucru. s-au luat in considerare o fixare puternica a elemnetelor de grinda din lemn si stalp din lemn in structura peretelui cu ajutorul suruburilor cu diblu de 300 mm lungime. De asemenea s-a luat in considerare ca lambriul sa fie vizibil , fiind montat peste capriorii din lemn.

Un produs realizat : factura fiscala, certicat de garantie. Garantia acestui produs este de 5 ani de zile.